Sådan finder du dit rigtige WordPress tema

WordPress er et af verdens mest benyttede CMS-systemer. Således rapporterede det anerkendte amerikanske tidsskrift Forbes ved indgangen til 2017, at godt 75 millioner hjemmesider benytter det. Og det er der i øvrigt en god årsag til, for det er et ultralet system at arbejde med. Som bruger af WordPress har du mulighed for at tage total kontrol over din hjemmesides design og opbygning, og dette endda på en meget enkel facon. Alle facetter af systemet er nemlig designet på en måde, der gør det let tilgængeligt, selv for de helt grønne og for nybegyndere.

En af de ting, der gør WordPress enkelt at arbejde med, er de såkaldte temaer. Overordnet set kan du anskue temaet som en form for skabelon. Vel at mærke en skabelon du selv kan tilrette, så den passer lige som du ønsker det.

Sådan fungerer et WordPress tema Sådan fungerer et WordPress tema

Så snart du installerer WordPress på dit domæne, er der allerede et standardtema aktivt på installationen. Temaet er selve rygraden på din hjemmeside. Det er det som afgør designet og opbygningen af din hjemmeside, og som bruger kan du så frit redigere på det, så det passer til dit behov og dine ønsker.

Graden for hvor meget du kan redigere i temaet er dog forskelligt fra tema til tema. Der findes temaer på markedet som er ultralette at redigere i, og som du nærmest kan ændre på i så ekstrem en grad, at det oprindelige tema er svært at genkende. Andre temaer igen er relativt lukkede, og tilbyder dig kun ringe muligheder for at redigere. Som bruger skal du således på forhånd træffe en beslutning om hvad du er til. Skal det være et lukket system? Eller skal det i stedet være et åbent?

Kunsten at finde det perfekte WordPress tema Kunsten at finde det perfekte WordPress tema

For at finde det oplagte tema der matcher din hjemmeside skal du stille dig selv en række spørgsmål:

  • Hvad handler min hjemmeside om?

Hvis det f.eks. er en virksomhedshjemmeside du skal lave, så er det ofte vigtigt at finde et professionelt tema. Så har du nemlig mulighed for at udvise en grad af professionalisme som er vigtig over for din virksomheds kunder

  • Understøtter temaet de plugins jeg skal benytte på hjemmesiden?

Du bør hurtigst muligt danne dig et overblik over, om de plugins og udvidelser du skal benytte på din hjemmeside er kompatible med det tema du har set dig lun på. Så længe temaet løbende opdateres og vedligeholdes af udviklerne, så er der en god mulighed for, at det vil understøtte alt det du har behov for

Skal du bruge et gratis tema, eller købe et premium? Skal du bruge et gratis tema, eller købe et premium?

Endelig skal du også tage stilling til, om det måske kunne være en god idé at købe et premiumtema. Bevares, der findes masser af gratis WordPress temaer på markedet af høj kvalitet, men der er nu en gang også visse fordele i at spendere en smule penge på et premiumtema.

Ofte får du f.eks. ubegrænset adgang til support og rådgivning fra udviklerne af premiumtemaet. Noget der kan vise sig at være guld værd, hvis der opstår problemer med din WordPressinstallation og dit tema. Driver du en virksomhed, så er din hjemmeside ofte en af de vigtigste indgange til dig for dine kunder, og så nytter det ikke noget hvis teknikken driller.

Et sidste råd til dig der står og skal vælge et nyt WordPress tema er, at tage dig god tid til udvælgelsesprocessen. Gennemgå gerne så mange temaer som muligt inden du træffer beslutningen.